Botanické vaření je časem prověřená technika přípravy nápojů vynikající kvality, kdy se využívá kombinace výtažků, dovedného míchání a fermentace přírodních složek. Osvědčený postup, který používal Thomas Fentimans, se za více než 100 let příliš nezměnil. Znalosti a zkušenosti si v rodině Fentimanových předávali z generace na generaci. Výsledkem je autentický nápoj, který chutná prostě delikátně.

Pointer
Stage 1

Fáze 1

Podle originálního receptu Fentimans se vybraly nejjemnější kořeny zázvoru, které se očistily, rozdrtily a pomlely.

Fáze 2

Zázvor se pak vložil do mědí vykládaných parních kádí s pramenitou vodou a zvolna zahříval k bodu varu. Tím se uvolnil a extrahoval jemný zázvorový sediment a chutný bylinný extrakt.

Stage 2
Stage 3

Fáze 3

Bylinná tekutina se pak přefiltrovala do dřevěné kádě. Do extraktu se přidaly pečlivě vybrané bylinky, přírodní vůně, cukr a pivovarské kvasnice a tekutina se důkladně promíchala.

Fáze 4

Tekutina se nechala přes noc uležet. Následující den se na povrchu objevila krusta z živých kvasinek, která se odstranila. Živá tekutina se pak nechala fermentovat v dřevěné kádi.

Stage 4
Stage 1

Fáze 5

Živá zázvorová limonáda se poté scedila z dřevěné kádě do ikonických kameninových nádob familiárně nazývaných „Grey Hens“ (šedé slepičky), kde plně dozrála a do týdne byla připravena k pití. Právě tento proces vytváří hloubku chuti, plnou a bohatou texturu, která je symbolem dnešních nápojů Fentimans.

Fáze 6

Thomas Fentiman se vydal na správnou cestu. Jeho časem prověřený postup botanického vaření, který dodává našim nápojům tak skvělou chuť, je to, co ve firmě Fentimans děláme už od roku 1905. A hned tak se to nezmění.

Stage 6

zhlédnout video

NECHTE SE INFORMOVAT

Botanically Brewed Beverages
Tento web stejně jako většina ostatních používá cookies. Pokud budete pokračovat v prohlížení, souhlasíte s našimi pravidly o cookies.Souhlasím